esperi
 

Toimintakeskus Kimara

1.4.2014 työ- ja päivätoiminta yhdistyivät siirtyen entisiin päivätoiminnan tiloihin, joka sijaitsee Palvelukoti Onnelan alakerrassa. Toimintakeskus Kimaran työ- ja päivätoimintaa käyttävät pääsääntöisesti kehitysvammaiset henkilöt, jotka hyötyvät kuntoutuksessaan ryhmätyöskentelyn omaisesta toiminnasta. Kimaran toimintaa osallistuu niin avohuollon kuin asumispalveluiden piirissä olevia asiakkaita.


Kimarassa tarjotaan virikkeellistä ja kuntouttavaa toimintaa esim. viriketoimintaa, kudontaa, alihankintatöitä, kodinhoitoon ja keittiötöihin liittyviä askareita yms. Piristystä arkeen tuovat säännöllisesti toimivat jumppa- ja musiikkipiirit sekä yhteiset retket ja tapahtumat. Toiminnan tavoitteena on tukea ja kehittää henkilön arjessa selviytymistä ja luoda elämään mielekästä sisältöä ja säännöllistä rytmiä. Toimintaa Kimarassa on arkisin klo 9:00-15:00. Kimarassa toimintaa vetää pääsääntöisesti kaksi sosiaali- ja terveydenhuollon alalle koulutettua ohjaajaa.

Osa Kimaran asiakkaista käy työskentelemässä talon omassa pesulassa, yleensä yksilö- tai parityönä noin puoli päivää viikossa.

Kaikki Kimaran asiakkaat eivät työskentele toimintakeskuksessa, vaan osa henkilöistä toimii kykyjensä ja taitojensa mukaisesti mm. avotöissä paikallisissa yrityksissä ja yhteisöissä.
 

 

 
Palvelukeskus Päivälehto Oy
Laaksotie 21 B, 19600 Hartola

Sähköposti: postia@paivalehto.fi